Imieninowe prezenty dla siebie: Patelnia warzyw z tofu


W ramach imieninowych prezentów przyrządziłam na kolację szybkie, smakowite i zdrowe danie.
W niewielkiej ilości wody udusiłam kawałki bakłażana z dodatkiem aromatycznych przypraw i różowej soli himalajskiej. Następnie na kilka minut dodałam pokrojoną czerwoną paprykę, kawałki ziołowego tofu, garść uprażonych nasion słonecznika i dyni, trochę nasion czarnuszki oraz niewielką ilość ryżu jaki został z wczorajszego gotowania. Na sam koniec - już bez gotowania - plasterki cukinii, które lekko zmiękły pozostawione na krótko pod pokrywką, zachowując swoją jędrność. Danie podałam ze świeżymi liśćmi bazylii oraz pokropione po wierzchu oliwą z oliwek extra virgin.

Przygotowanie zajęło mi niewiele czasu, przepis banalnie prosty, a efekt to rozkosz dla podniebienia i lekkość w brzuszku.




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Inspiracje: MOŻESZ UZDROWIĆ SWOJE ŻYCIE - Louise L. Hay

CZY ŻYCIE BEZ PIENIĘDZY OZNACZA UBOGIE ŻYCIE?

ROZMOWY DO GŁĘBI - O wszystkim i o niczym czyli WYŁOŃ SIĘ!

O Miłości i Cierpieniu czyli - O CO CHODZIŁO JEZUSOWI?

Z ARCHIWUM: O rodzicach i dzieciach. O relacjach w rodzinie.

Porządki Miłości

MÓZG SIĘ LASUJE - DZIENNIK STYCZEŃ 2017