Rośliny dają tyle możliwości kombinacji, że nie mogę się powstrzymać przed eksperymentowaniem i łączeniem składników na różne sposoby. Tym razem domowy twarożek otrzymał akcent suszonych na słońcu pomidorów. Wystarczy mieć w lodówce tofu, a w szafce kilka podstawowych składników i bez specjalnych przygotowań można szybko zaspokoić swój apetyt.
200g naturalnego eko-tofu -
w kawałkach
3 łyżki prażonych nasion dyni i słonecznika
4 suszone pomidory – opłukane, chwilkę namoczone
Sok z cytryny – wyciśnięty w ilości zależnej od upodobań
smakowych, powiedzmy że 2 łyżki
Suszony czosnek niedźwiedzi
Sól himalajska różowa
Oliwa z oliwek extra virgin - 2 łyżki
Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam w blenderze.
Taka pasta ma wielostronne zastosowanie – na grzanki, do
makaronu lub lekko podduszonych warzyw.
Świetnie smakuje ze świeżymi liśćmi cykorii.
Świetnie smakuje ze świeżymi liśćmi cykorii.
Smacznego!
Polskie tofu ekologiczne |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz