Z natury jestem łasuchem. Lubię dobre łakocie. Uwielbiam trufle.
Od czasu do czasu przygotowuję je sama, w wersji nie tylko
wegańskiej, ale również RAW.
To naprawdę jest PROSTE J
Oto jedna z kombinacji składników:
- ¾ szklanki orzechów – pół na pół nerkowce i włoskie,
namoczone
- 10 małych daktyli, namoczonych
- 6 śliwek suszonych, lekko namoczonych
- cynamon, kardamon, chilli
- 2 czubate łyżeczki surowego kakao
- trochę soku z cytryny
- szczypta różowej soli himalajskiej
- 5 łyżek mleka ryżowego
- łyżka wiórków kokosowych
Wszystkie składniki dokładnie miksuję w blenderze-rozdrabniaczu
(tzw.chopper), z nożem w kształcie „S”.
Następnie z gotowej masy formuję kulki i obtaczam je w
surowym kakao i/lub wiórkach kokosowych.
Takie trufle są świetną przekąską, deserem, łakociem jakim
można podzielić się z Przyjacielem, który akurat zapukał do drzwi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz